Læreplanverket definerer fem grunnleggende ferdigheter: lesing, skriving, regning, muntlige ferdigheter og digitale ferdigheter. Disse ferdighetene er del av den faglige kompetansen og nødvendige redskaper for læring og faglig forståelse.
Ferdighetsområder i digitale ferdigheter:
- Bruke og forstå
- Finne og behandle
- Produsere og bearbeide
- Kommunisere og samhandle
- Utøve digital dømmekraft
Elevene jobber både på skjerm og på papir, og elevene bruker både trykte og digitale læremidler. Vi benytter digitale læremidler når det er mest hensiktsmessig og der det gir best læring for elevene våre. Vi er opptatt av å skape en variert og praktisk undervisning, og å gi elevene best mulig tilpasset opplæring.
Variert undervisning
Elevene tar i bruk digitale verktøy i de fleste fag, og elevene bruker det først og fremst til å produsere innhold. Det er med på å gi elevene en variert og praktisk undervisning. Elevene jobber med programmering, de skriver tekster, fotograferer, spiller inn podkaster og lager film. Elevene lærer om kildekritikk, bruk av sosiale medier og digitaliseringens fordeler og ulemper. Dette inkluderer også sikker bruk av internett og sosiale medier.
Tilpasset undervisning
Digitale verktøy gir oss muligheter til å tilpasse opplæringen til den enkelte elevs nivå. For eksempel jobber elevene i samme program som ser likt ut, uansett hvilket nivå de er på.Slik får elevene utviklet seg i sitt tempo, og det blir ikke like synlig hvem som trenger tilpasninger.
For elever med dysleksi og andre lese- og skrivevansker, kan skolene tilpasse opplæringen slik at flere elever får like muligheter til å delta på sitt nivå.
Digitale ferdigheter som en av de fem grunnleggende ferdighetene