Klatreparken ved Nesoddtangen skole er åpnet

Fredag 6. desember åpnet den nye klatreparken på Nesoddtangen, et etterlengtet tilbud for skolens elever og andre eventyrlystne barn i nærområdet. Parken er et lavterskeltilbud som fremmer fysisk aktivitet, samhold og læring. Anlegget er bygget med liten fallhøyde slik også mindre barn kan prøve sine balanse- og klatreferdigheter.

Kvinne med mikrofon kledt i rødt - Klikk for stort bildeTiril Aavig talte til barna under den offiselle åpningen NK

Den nye klatreparken har blitt til takket være initiativ og dedikert innsats fra foreldrenes arbeidsutvalg, FAU.  Under åpningen talte en glad og takknemlig FAU-leder, Tiril Aarvig, til skolebarna. 

Tiril uttrykte stor takknemlighet for støtten fra Sparebankstiftelsen, som finansierte prosjektet, og for den positive og løsningsorienterte hjelpen fra leverandøren Høyt og Lavt. Hun rettet også en varm takk til de ansatte i kommunen, som har bidratt til å ferdigstille parken.

– Det er så inspirerende å se hva vi kan oppnå når vi står sammen for en felles sak, sier Aavig. 


Et bærekraftig og trygt lekeområde

Hensynet til sikkerhet og bærekraft har vært viktig i hele prosjektet, både når det gjelder materialvalg og påvirkning på naturen.  Med naturlige materialer, som bark og treklosser rundt trærne, er klatreparken laget for å være et trygt sted som kan benyttes uten tilsyn. 

En gave til fremtiden

Klatreparken er nå åpnet og klar for å tas i bruk, og FAU håper at parken vil være et sted som inspirerer til fysisk aktivitet og samhold i årene som kommer. Tiril avsluttet sin tale med håp om at klatreparken vil bli en møteplass for både barn og voksne, hvor de kan skape minner sammen.

"Vi håper at parken vil bidra til mange gode minner og inspirere til fysisk aktivitet i årene som kommer. Dette er en gave til både skolebarna og lokalsamfunnet vårt," sa Tiril, og avsluttet med en stor takk til alle som har vært med på å realisere prosjektet.

Klatrepark av treplank mellom trær og bark - Klikk for stort bildeKlatreparken er laget med bærekraftige materialer. Nesodden kommune